Želite več informacij

boxed
without
https://its-plm.si/wp-content/themes/smartbox-installable/
https://its-plm.si/
#02315b
style2
CAD/CAE/CAM in PLM programske rešitve
+386 1 2347-620
Ruska 1, 1000 Ljubljana

Femap

header_femap

Femap – Napredni inženirski simulacijski paket (CAE)

Potreba po zmanjšanju stroškov, povečanje kakovosti ter varnosti konstrukcij in izdelkov so glavni in zadostni razlogi za širšo uporabo različnih metod simulacije.

Femap je napredni inženirski simulacijski paket (CAE), s katerim lahko pripravimo modele končnih elementov kompleksnih tehničnih izdelkov in sistemov ter po izračunu prikažemo rezultate v ustrezni grafični obliki. Kot vodilni pred/postprocesor za analizo z metodo končnih elementov, ki ima v okolju Windows največ uporabnikov, ima FEMAP za potrebe izračuna vgrajene vodilne NX Nastran algoritme, ki jih je Siemens dodatno nadgradil, predvsem na področju kontaktnih in nelinearnih problemov.

Femap je CAD nevtralen, kar pomeni, da se lahko uporablja ne glede na to s katerim CAD programom modelirate.

FEMAP ima vgrajene translatorje za prenos geometrije iz vseh vodilnih CAD programov, kot so Solid Edge, NX, Pro/E, Catia, Solid Works, Inventor, AutoCAD itd.. Prav tako so na voljo vsa potrebna programska orodja za urejanje krivulj, površin in solid modelov. Priprava geometrije za različne vrste analiz je zato hitra in enostavna.

Femap vključuje številna programska orodja za avtomatsko izključitev nepotrebnih detajlov (zunanja ukrivljenost, manjše luknje, povezovanje manjših površin itd.). Pri plastičnih delih s tankimi stenami ali pri konstrukcijah jeklenih plošč, je potrebno mrežo kreirati na srednjih površinah (mid-surfaces), katere Femap sam kreira glede na vrednosti parametrov, s katerimi lahko kontroliramo proces kreiranja srednjih površin.

Femap lahko virtualno analizira samostojne modele, sklope ali sisteme in določi njihovo vedenje kot odgovor na dane pobude v specifičnih delovnih okoljih.

Vodilni algoritmi za kreiranje FE mreže:

FEMAP vključuje optimiranje privzetih parametrov za kreiranje FE mreže, odvisno od vrste in oblike geometrije. Z dodatnimi parametri lahko uporabnik s svojimi lastnimi izkušnjami pri kreiranju FE mreže, dodatno vpliva na kakovost mreže končnih elementov.

Pri povezovanju z metodami za »mapirano« mrežo, obstajajo preprosti postopki za nadzor mreže, njeno odebelitev ali redčenje na vsakem robu.

Pri povezovanju z »free« metodami, lahko najprej definiramo globalno gostoto mreže za prostornino ali površino, katero nato dodatno po želji spremenimo na posamezni krivulji ali v določeni točki. Na površini lahko določimo položaj vozlišča, če to zahteva geometrija ali cilj analize.

Zakaj FEMAP?

 • FEMAP je pred/postprocesor za metodo končnih elementov, ki ima v Windows okolju največ uporabnikov.
 • FEMAP za namene izračuna vključuje vodilne NX Nastran algoritme, katere je Siemens dodatno nadgradil, predvsem na področju kontaktnih in nelinearnih problemov
 • FEMAP z NX Nastran-om je glede na velike zmogljivosti cenovno zelo privlačen paket
 • FEMAP je CAD nevtralen; lahko ga uporabljate ne glede na to s katerim CAD programom modelirate.
 • FEMAP z NX Nastran-om nudi odlične zmogljivosti pri reševanju grednih, površinskih(avtomatsko kreiranje srednje površine), prostorninskih in kombiniranih konstrukcij, komponent in sklopov.
 • FEMAP z NX Nastran-om že v osnovni konfiguraciji omogoča preračun laminatov
 • FEMAP je povsem integriran z Microsoft Office aplikacijami.

Z uporabo Femap-ovih digitalnih simulacij lahko:

 • Predvidite in izboljšate učinkovitost izdelkov in njihovo zanesljivost
 • Zmanjšate čas preizkušanja in testiranja, kot tudi drage fizične prototipe
 • Ocenite kakovost dizajna in materialov
 • Optimizirate svoje konstrukcije in zmanjšate potrebne količine materialov

Kontakt


 • Naslov: Ruska 1, 1000 Ljubljana
 • Email: info@its-plm.si
 • Telefon: +386 1 2347 620
 • Telefax: +386 1 2347 625

Pošljite PovpraševanjeŽELIM VEČ INFORMACIJ

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

paged
Učitavanje objava
link_magnifier
#6E787E
off
fadeInUp
loading
#6E787E
off