15
10.

Pomen CAM-a v moderni proizvodnji

Računalniško podprta proizvodnja (CAM) je tehnologija, ki uporablja računalniško programsko opremo in računalniško vodene stroje ter s tem olajša in avtomatizira proizvodne procese. Glavni namen te tehnologije je ustvariti hitrejši proces proizvodnje komponent in izdelkov natančnih dimenzij, pa tudi optimalno izkoriščenost materiala in manjšo porabo energije.

CAM rešitve stojijo skoraj za vsem kar imamo v sodobnem času. CAM sodeluje pri izdelavi skoraj vsakega industrijskega izdelka. Igra ključno vlogo pri tem kako konkurenčna so proizvodna podjetja. Siemens Industry Software nudi celovito programsko rešitev za računalniško podprto proizvodnjo – za programiranje s CNC obdelav, za postprocesiranje in simulacijo in verifikacijo obdelav. NX CAM vsebuje napredne funkcije v vsakem od svojih modulov, s katerimi lahko dosežete učinkovitejšo uporabo modernih obdelovalnih strojev.

NX CAM se je dokazal v mnogih industrijah – v letalski, avtomobilski, v industriji medicinske opreme, v industriji kalupov in okovja, v industriji strojev… Z uporabo vseh prednosti 64-bitne arhitekture in paralelnega procesiranja, t.j. računanja poti orodja z več jedri, se pomembno skrajšuje čas, ki je potreben za dokončanje dela.

Ustvarjanje vrhunskih proizvodov še nikoli ni bilo bolj zahtevno. Kakor proizvodi tudi procesi, ki so potrebni, da se izdelek od ideje spremeni v realnost, postajajo vse bolj zapleteni. Zavedamo se, da vse večja kompleksnost vpliva na naše kupce. Zavedamo se, da se dobavni roki in čas, ki so na voljo za razvoj, testiranje in proizvodnjo, skrajšujejo. To je tudi razlog, zakaj smo več let aktivno delali z namenom, da bi vam pomagali in skupaj premostili izzive.