Želite več informacij

boxed
without
https://its-plm.si/wp-content/themes/smartbox-installable/
https://its-plm.si/
#02315b
style2
CAD/CAE/CAM in PLM programske rešitve
+386 1 2347-620
Ruska 1, 1000 Ljubljana

Solid Edge CAD funkcionalnosti

header_solid-edge

Solid Edge CAD funkcionalnosti


 • Sinhrona tehnologija

  Sinhrona tehnologija, ki je razvita v Siemens Industry Software, je glavna značilnost, ki razlikuje Solid Edge od podobnih rešitev na tržišču.

  S Sinhono tehnologijo ne izbirate več med constraint-driven modeliranjem in modeliranjem brez zgodovine. Ni potrebno, da ste programer, da bi ponovno uporabili model in ni potrebno skrbeti za uporabo podatkov iz drugih CAD programov. Ali ste pripravljeni za naslednji velik napredek v razvoju digitalnih izdelkov? Preberite več o Sinhroni tehnologiji:

 • Funkcionalnosti:

  Napredne možnosti

  Solid Edge omogoča izdelavo 3D virtualnih prototipov, ki nam pomagajo pri optimizaciji, kar pomeni, da se bistveno zmanjšajo potrebe po izdelavi prototipa. Sistem omogoča top-down kot tudi bottom-up način izdelave sestavov. Z edinstvenimi orodji zagotavlja, da je namen konstruiranja dosežen, ter da so modeli shranjeni in na voljo skozi celoten razvojni proces.

  Solid Edge enostavno upravlja z velikimi sklopi, od katerih imajo nekateri lahko tudi več kot 100.000 elementov. Različna orodja (inactive, simplified, unload hidden parts…) omogočajo enostavno in praktično delo s takšnimi sklopi. CAD sistem tudi omogoča, da se delo razdeli med večinženirjev.

  Oblikovanje okvirja se začne z risanjem 3D skice, s pomočjo katere se enostavno določi celotno okostje. Z izbiro standardnih konstrukcijskih elementov pa je 3D model okvirja avtomatsko narejen. Z naprednimi postopki se konstrukcijske elemente pravilno namesti in orientira. Za nadaljno delo se ustvari tudi lista razreza.

  Priprava tehnične proizvodne dokumentacije

  Solid Edge avtomatsko ustvari in osvežuje načrte iz 3D modela, hitro kreira standardne in pomožne poglede, prereze, detalje, delne in izometrijske poglede. Za kvalitetnejše prikaz na zaslonu so lahko modeli osenčeni in pobarvani z različnimi barvami. Velika zmogljivost kotiranja in dodajanja besedila omogoča izdelavo detajlnih načrtov. Solid Edge tako zagotavlja popolen nadzor nad vsakim posameznim delom načrta in izpolnjuje zahteve tako mednarodnih kot tudi notranjih standardov vsakega podjetja.

  Solid Edge Design & Drafting osnovni paket vsebuje

  • 2D drafting
  • 2D translators
  • 3D translators (step, iges, jt…)
  • Basic 3D part design
  • Material library
  • Basic 3D assembly design
  • Synchronous technology
  • PMI (product & manufacturing information)
  • Exploded view & Animation
  • IFC import & export for Building information Modeling (BIM)
  • 3D print preparation and service
  • Built-in data management
  • Standard parts administrator & basic library


 • Zakaj izbrati Solid Edge

  Razen nekaterih zares sijajnih lastnosti in funkcionalnosti, se temelji CAD modeliranja dolgo niso dosti spremenili. Sinhrona tehnologija je po 20 letih pomemben korak naprej.

  Parasolid

  Solid Edge temelji na vodilnem matematičnem jedru Parasolid, ki je v lasti podjetja Siemens Industry Software. Parasolid se uporablja kot matematično jedro tudi pri nekaterih drugih programskih rešitvah na trgu, vendar pri njih ni nadgrajen s Sinhrono tehnologijo.

  3D modeliranje – Sinhrona tehnologija

  Ali ni čas za nekaj, kar je preprosto veliko bolje, kot kar smo imeli pred 20 leti? Mnogi CAD sistemi še vedno temeljijo na zagodovini. Kar je v redu, ampak je potrebno razčleniti zakaj je modeliranje, ki temelji izključno na zgodovinskem drevesu, lahko včasih izredno nefleksibilno, počasno in nagnjeno k napakam?

  Ker uporabljajo nefleksibilen “recept” korakov za izdelavo končnega modela. Pri modelu z zgodovino je za vsako spremembo potreben ponoven izračun VSEH predhodnih korakov. To lahko občutno zmanjša hitrost in učinkovitost pri delu z velikimi modeli. Spremembe je potrebno narediti v zaporedju, v katerem je model ustvarjen. Zahteva precejšnjo predhodno planiranje. Pri zahtevnih spremembah, uporabniki pravijo, da se pogosto zdi, da bi bilo lažje začeti znova, kot pa delati spremembe. Vse to pri delu s Sinhrono tehnologijo ni potrebno.


 • Kaj razlikuje Solid Edge od ostalih rešitev


  Glavni koncepti:

  Lastnosti so v zbirki relacij, ne v linearnem drevesu. Nepovezane funkcije se ne procesirajo, kar povzroči velike prihranke v času. Ne obstaja strogi odnos “parent – child“Soodvisnost se lahko spremeni enostavno, brez večjih sprememb in brez spremembe konstrukcije modela.
  Na primer: na novo dodane luknje lahko spremenijo prej izdelane modele.

  Dimenzije lahko dodamo kadarkoli in v poljubnem zaporedju

  Dimenzijam se lahko spreminjajo lastnosti, ki so nastale pred samimi dimenzijmi

  “Težišče konstrukcije”leži na modelu in ne na skici

  Simetrija, koncentričnost, tangentnost – so shranjeni v 3D modelu

  Koncept funkcij ostaja zelo pomemben

  Procesne funkcije omogočajo spreminjanje kompleksne geometrije pri spremembi same skice.

  Integracija z uveljavitvijo zgodovinskih lastnosti

  Povečuje fleksibilnost pri uporabi najbolj praktične tehnologije za konstrukterja. Posamezni deli modela so lahko 100% Sinhroni, 100% zgodovinski ali kombinirani. Sami izbirate na kateri način boste delali in kakor vam je najbolj všeč. Sinhronost in zgodovina modela sta hkrati v enotni funkciji drevesa. Sinhronost je vedno na prvem mestu in spremembe so narejene s pomočjo Sinhrone Tehnologije Napredna strojegradnjaIzkorišča prednosti Sinhrone tehnologije za hitrejše konstruiranje, hitrejše izvajanje sprememb in lažjo ponovno uporabo 2D in 3D modeliranja. Ustvarja enoten sistem sinhronih in zgodovinskih lastnosti modela, tako da konstruktorjem med njimi ni potrebno izbirati. Poenostavljenje spremembe z avtomatskim “Live Sections”. Boljše pozicioniranje luknje – dinamično postavljanje lukenj na hrbtni strani z večjo natančnostjo

  Simulacija za “sheet metal” konstruiranje

  Hitrejša simulacija omogoča večjo integracijo konstruiranja v krajšem času. Večja natančnost za visoko kakovostne izdelke. Multiple Study Part ali Assembly validation (validacija sklopov) NX Nastran Solver Popoln nadzor pri izdelavi mreže končnih elementov.

  Izdelava tehnične dokumentacije

  Močna osredotočenost pri podpiranju vseh industrijskih standardov, medtem ko se zagotavlja možnost prilagajanja in izpolnjuje posebne potrebe podjetij. Vodilni pri zmanjševanju dokumentacijskih stroškov za konstrukterje.

Kontakt


 • Naslov: Ruska 1, 1000 Ljubljana
 • Email: info@its-plm.si
 • Telefon: +386 1 2347 620
 • Telefax: +386 1 2347 625

Pošljite PovpraševanjeŽELIM VEČ INFORMACIJ

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

solid_edge_trial

paged
Učitavanje objava
link_magnifier
#6E787E
off
fadeInUp
loading
#6E787E
off