+386 1 2347-620

   MOLD DESIGN

   MOLD DESIGN

   Izdelava kakovostnih kalupov

   Spodbujajte učinkovite proizvodne operacije in dostavite visoko natančne dele z digitalizacijo. 

   Programirajte CNC obdelovalne stroje, krmilite robotske celice, poganjajte 3D tiskalnike in spremljajte kakovost z enim programskim sistemom. Digitalno preoblikujte svoje podjetje za proizvodnjo delov, da povečate produktivnost in dobičkonosnost.

   FUNKCIJE

   MOLD DESIGN FUNKCIJE

   Poenostavite postopek oblikovanja geometrije jedra in votline z uporabo avtomatiziranih funkcij NX, ki vam omogočajo, da:

   • Uporabite avtomatizirane izklope in ločevanje jedra/votline glede na vidike izdelave,
   • hitro in asociativno oblikovanje ločevalnih površin,
   • deljen kalup za namestitev kompleksnih drsnikov,
   • samodejno preveri zasnovo jedra/votline za motnje.

   Zahvaljujoč asociativnosti z modelom, NX mold design omogoča hitro širjenje sprememb dizajna v celotnem procesu, od načrtovanja orodij do operacij strojne obdelave. Programska oprema Teamcenter zagotavlja skupen vir podatkov in znanja o procesih, kar zagotavlja, da celotna ekipa dela s pravilnimi podatki.

   Validacija zasnove zagotavlja, da so deli, orodja in proizvodni procesi pravilno definirani. Z orodji za preverjanje debeline stene, prepoznavanje podrezanih območij in ovrednotenje radijev vogalov lahko analizirate izdelljivost zasnov delov.

   Za potrditev zasnove kalupa lahko preverite razdalje in reliefe v različnih položajih ter analizirate zahteve za elektrode. Življenjsko dobo kalupa lahko podaljšate tudi z analizo odpornosti in zaznavanjem ostrih vogalov.

   Zmožnosti simulacije gibanja vam omogočajo, da preverite celoten obseg gibanja kalupa, vključno z dinamičnim zaznavanjem trka.

   Postavitev jedra, votline, sestavnih sistemov in osnove kalupa za prototipne in proizvodne kalupe z več votlinami. Konfigurirajte kalup z uporabo knjižnic standardnih delov, sistemov komponent in podstavkov kalupov. Oblikujete lahko asociativne drsnike in dvigala. Hitro dodajte in obrežite ejektorske zatiče ter vstavite hladilne kanale s parametričnimi vzorci. Vključuje vodila, vrata, vijake, zatiče in druge standardne komponente.

   Oblikovanje kalupa se začne z modeliranjem izdelka. Uvozite lahko modele 3D delov iz drugih sistemov, odprete katere koli standardne datoteke CAD ali izberete dele, zasnovane z NX-omNato lahko preprosto modelirate, spremenite načrt in analizirate geometrijo, da zagotovite želeni namen načrtovanja in izdelljivost.

   Skrajšajte čas razvoja orodja s ponovno uporabo standardov podjetja, vključno z:

   • Ponovno uporabite vnaprej konfigurirane projektne predloge, materiale, orodja in postopke ter prilagodite preizkušene modele novim kalupom,
   • Pospešite in optimizirajte proces oblikovanja kalupov s standardizacijo procesov in komponent,
   • Avtomatizirajte ustvarjanje seznamov delov, risb, podatkovnih struktur projektov in poti orodij NC,
   • Ustvarite dele za ponovno uporabo in jih shranite v knjižnice po meri,
   • Razvijte lastne konfiguracije osnove kalupov za ponovno uporabo.

   Besedila in slike so vzeti iz materialov Siemens Industry Software.