+386 1 2347-620

   SIMCENTER FEMAP

   FEMAP

   Napredne simulacije

   Simcenter Femap je napredna simulacijska aplikacija za ustvarjanje, urejanje in pregledovanje modelov končnih elementov kompleksnih izdelkov ali sistemov. Napredne poteke dela v Simcenter Femap lahko uporabite za modeliranje komponent, sklopov ali sistemov, da določite vedenjski odziv modela, ko je podvržen pogojem v resničnem svetu.

   Poleg tega Simcenter Femap zagotavlja zmogljivo vizualizacijo in vrednotenje rezultatov, ki temeljijo na podatkih in grafičnih rezultatih, kar v kombinaciji z vodilnim Simcenter Nastran v panogi zagotavlja celovito rešitev CAE, ki izboljšuje učinkovitost izdelka.

   FEMAP

   Simcenter Femap rešitve

   V prizadevanju, da bi bili izdelki lažji, a močnejši, proizvajalci povečujejo uporabo kompozitnih materialov. Simcenter je na vodilnem mestu pri analizi kompozitov z nenehnim razvojem materialnih modelov in tipov elementov. Simcenter pospeši celoten postopek za simulacijo laminatnih kompozitnih materialov z brezhibno povezavo z zasnovo kompozitov, natančnimi solverji in celovito naknadno obdelavo.
   Simcenter nudi vodilno programsko opremo za računalniško dinamiko tekočin (CFD) za hitro in natančno CFD simulacijo skoraj vseh inženirskih problemov, ki vključujejo pretok tekočin, plinov (ali kombinacijo obojega), skupaj z vso povezano fiziko.
   Razumevanje, kako se komponenta ali sklop izdelka odziva pod obremenitvijo ali vibracijami, je ključnega pomena v kateri koli industriji. Ker pa izdelki in materiali postajajo vse bolj zapleteni, inženirji potrebujejo orodja, ki presegajo linearne statične analize. Simcenter ponuja programsko opremo za strukturno analizo, ki jo potrebujete za simulacijo širokega nabora aplikacij v enem uporabniškem okolju.
   Simcenter vključuje celovite zmogljivosti toplotne simulacije najboljše v svojem razredu, ki vam lahko pomagajo razumeti toplotne značilnosti vašega izdelka in nato prilagoditi vašo rešitev za upravljanje toplote za optimalno delovanje.
   Učinkovito povežete svoje modele z uporabo obsežnih funkcij modeliranja za samodejno in ročno generiranje mrež 1D, 2D in 3D elementov poleg številnih tehnik za uporabo obremenitev in robnih pogojev. Uporabniško definirana urejanja geometrije, mreža in robni pogoji so povezani z osnovnim dizajnom, kar pomeni, da lahko ob spremembi osnovne geometrije načrta hitro posodobite svoj model. Ta pristop močno skrajša čas nadaljnjega modeliranja, kar ima za posledico ogromne prihranke časa pri številnih ponovitvah načrtovanja in analize projekta.
   Kako lahko zmanjšam količino materiala v komponenti ali spremenim njene lastnosti, hkrati pa zagotovim, da še naprej izpolnjuje cilje glede zmogljivosti? Simcenter zagotavlja inženirske optimizacijske tehnike, ki vam lahko pomagajo odgovoriti na to vprašanje s sistematičnim iskanjem najboljše zasnove, ki izpolnjuje določene kriterije. Zmanjšajte težo komponente ali poiščite pravo kombinacijo parametrov za izboljšanje delovanja izdelka s pomočjo obsežne topologije, geometrije in zmožnosti optimizacije parametrov.
   Zmanjšajte čas, ki ga porabite za pripravo modelov analize, in porabite več časa za ocenjevanje rezultatov. Hitro se premaknite z geometrijskih podatkov z več CAD na popoln model analize, pripravljen za uporabo, z uporabo edinstvenih orodij za urejanje geometrije CAE, celovito mreženje, upravljanje sestavov FE, okolij reševalnikov z več CAE ter hitre naknadne obdelave rezultatov simulacije in poročanje.
   Ker se podjetja vse bolj zanašajo na simulacijo, iščejo načine, kako pospešiti proces analize in povečati prepustnost simulacije. Eden od načinov za povečanje prepustnosti simulacije je zajemanje ponavljajočih se procesov CAE, njihova standardizacija in nato avtomatizacija. Simcenter vam omogoča, da zajamete strokovno znanje višjih analitikov in ga daste na voljo mlajšim inženirjem v vaši organizaciji za uporabo v obliki čarovnikov ali predlog.

   Besedila in slike so povzeti iz materialov Siemens Industry Software.